"3kkspilltroll i Vesterled"

Trekkspilltreff på Selje Hotell

5.-7. mars 2004

>>Naturbildene fra Selje kan du se her

   

© fo2:2re

 

Selje Hotell er lokalisert 3 timer sør for Ålesund og har vært benyttet som arena for trekkspilltreff over 40 ganger. I perioder kunne det være opptil 2 treff i året på hotellet. Siste treff var for 5 år siden, men lengselen etter trekkspillmusikk ble tydeligvis for stor i år for hotellets meget hyggelige vertskap - Gerd Kjellaug og Harald Berge. Med god hjelp fra Håvard Svendsrud lot det seg på ny gjøre å arrangere trekkspilltreff.

 

  Håvard Svendsruds trio bestående av Bjørn Arild Aksnes (bass), Håvard Svendsrud (trekkspill) og Tor Bekkelund (gitar). Trioen spilte til dans hele fredagskvelden bare avløst av hotellets husorkester.          

 

   

 

   

 

© fo2:r2

Håvard Svendsrud holdt en 2 timers fabelaktig variert konsert i Selje Kyrkje som bestod av både eldre og nyere klassiske større verk for trekkspill.

 

     

© fo2:2re

Jon Inge Sigerland er organist i Selje Kyrkje, men avsluttet konserten med "Konsertsuite for trekkspill og klaver" med titler fra eventyrverdenen i 7 satser av tsjekkeren Vaclav Trojan sammen med Håvard Svendsrud.

 

 

   

 

   

 

© fo2:2re

Svendsrud og Sigerland kunne vel sikkert ha ønsket å få øvd igjennom Konsertsuiten et par ganger til, men store geografiske avstander i Norge setter en stopper for det. Publikum var i alle fall meget begeistret og flere i Norges land burde få tatt del i denne konserten.

     

© fo2:r2

Med kun 1 times pause etter prestasjonen i Selje Kyrkje var det konsert på Selje Hotell.

 

 

   

© fo2:2re

   

  Håvard og Karen Svendsrud m/ komp. bidro med duetter på hotellets konsert.       "3kkspiltroll og de gode hjelperne" hjalp til med dansespilling på lørdagskvelden. Flere av gruppens medlemmer er å finne i Gamle Aker Spelemannslag til vanlig.  

 

   

© fo2:r2

   

  "Vanylvsdragarane" har holdt på i rundt 20 år og ser ikke ut til å ha problemer med rekrutteringen.       Deres leder, Bente Sundnes, er en riktig ildsjel som også er aktiv på musikkskolefronten og høster frukter derfra.  

 

   

© fo2:r2

   

  2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS var invitert til å delta på trekkspilltreffet med trekkspillutstilling, noe som skapte stor stemning blant treffdeltakerne og andre hotellgjester som i utgangspunktet ikke visste noe om arrangementet.       Og sjelden har vi blitt tildelt utstillingslokale i så vakre omgivelser!