Randsfjorden Gjestegård fylt til randen

 

 

Tilbake til forrige side

 

Foto: © fo2:2ne og © fo2:r2

 

Dessverre klarte vi ikke å få tatt bilder av samtlige grupper og orkestre, men bildene nedenfor presenterer i alle fall et godt

knippe musikkutøvere.

   

 

   

  "Treffgeneral" - Trond Lønstad.       Ivar Thoresen Dagenborg og Eivind Kjernsli. Sistnevnte er fast bassist i Bæljtrøkken.  

 

   

 

   

  Danske Mette Sønderskov fikk med seg svenske Anders Larsson. Sammen framførte de for det meste svensk musikk av Jularbo og Sundqvist som for øvrig er det Mette foretrekker å spille.       Anders Larsson med sitt Hot-swing orkester var nok treffets hovedtrekkplaster, og publikum fikk vel "valuta for pengene". De hadde med seg sin bassist, Henrik Larsson. Gitarist Tor Bekkelund var innlånt for anledningen og for øvrig fikk "kjørt seg" med å kompe flere grupper.  

 

   

 

   

  Gamle Aker Spelemannslag holder til i Oslo, og var noe underbemannet, men flere av deres gode hjelpere bidro til at danseappellen og spillegleden ikke stod tilbake fra hva som tidligere er kjent.       Anders Larsson (Borlänge) her med sin "refrängsångerska" Linda Karlsson.  

 

   

 

   

  Denne toradergjengen fant/hørte vi i "biblioteket"       Gamle spill som fortsatt låter.  

 

   

 

   

  2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS - her i utstillingslokalet hvor man kunne prøvespille en rekke ulike merker og modeller.       "Tom & Jørgens Harmonikaer" - agenter for Beltrami i Nord-Europa - var også tilstede og supplerte med ulike modeller.  

 

   

 

   

  Rasador'n fra Hadeland har spilt sammen ca. 10 år.       Rasador'n kan skilte med tittelen "Hadelandsmestere" i gammeldansmusikk.  

 

   

 

   

  Geir H. Haugland, som også driver LM Studio, spilte til dans sammen med sveitsiske Monika Anderson.       "Bjone og Svendsberget", men her uten Bjone som først kom på lørdagskvelden. Musikk av favorittkomponisten Jularbo ble det likevel.  

 

   

 

   

  Torstein Leirdal  i "Fort & Gæli" har spilt trekkspill ca. 5-6 år.       "Fort & Gæli" fremførte muntre sangtekster fra Toten og har siden 2000 allerede rukket å gi ut 3 CDer.  

 

   

 

   

  Tom Kjetils orkester. Tom Kjetil Tørstad (t.h.) kommer fra Valdres, har spilt torader siden han var 12 år og har flere topplasseringer i ulike konkurranser.       Bæljtrøkken med adresse Eidsvoll bærer fremdeles sitt navn med rette og har nå 2 trekkspill i tillegg til 2 toradere med i besetningen.  

 

   

 

   

  Narve Granberg og Aksel Dyrud i Hadelandsgruppa "Granberg & Dyrud". Sammen har de spilt til dans i over 30 år!       Kjell Traaen (t.v.) og Magnar Trondsgård har spilt sammen siden 1980, og startet begge med trekkspill på 60-tallet. Repertoaret er allsidig.  

 

   

 

   

  Lensbygda Trekkspillklubb ble stiftet i 1985 og hadde med full besetning på ca. 20 - trekkspill, fele og komp.       Lars Gundersens orkester. Lars (t.v.) fra Oslo, nå Skarnes, spilte både gammeldans på trøndervis og svensk (Jularbo, Br. Lindqvist).  

 

   

   

  "Gnækalædda" - nei, det er ikke feilstaving. En "gnækalædd" er et lokalt uttrykk fra Hedmark om en som "sager og spiller". Noe saging kunne vi dog ikke observere.   Willy Rustad - også ideskaperen til NRKs Kappspell-programmer.   Randi Marit Rustad.  

 

   

 

   

  Kapellmester Hans Jørgen Klev i Kremmer'ns Venner vokste opp med butikk - derav gruppens navn.       Gruppa fikk sitt utspring etter et kurs i 1985 og hører til i Sokna-traktene.  

 

   

   

  "John Rudshagen m/ venner" kalte denne gjengen seg for anledningen. Notestativene til Moss Trekkspillorkester avslører hvor de ellers befinner seg.   Selveste John Rudshagen kan med rette kalles innfødt og er fra Søndre Land, men er i dag bosatt i Moss.   Vidar Stenseth.  

 

   

 

     

  "Liv laga" var blant de lokale gruppene          

 

   

 

   

  Søndre Land kulturskoles barnegruppe hadde en flott oppvisning.       Ustanselige blitslys fra stolte foreldre og besteforeldre var ikke til å unngå.