OSLO TREKKSPILLKLUBB –

TOPPLASSERING I INTERNASJONAL KONKURRANSE

Foto: Laila Røyseng
 

Det foregår mye i trekkspillsammenheng utenfor Norges grenser. Har man først blitt oppmerksom på hvor mye man kan delta på, blir man bare sugen på å finne mer. ”Duo Jupiter” bestående av Stian Aase og Lars Røyseng har bl.a. deltatt i konkurranser i Castelfidardo, Italia, og skal i år prøve seg i Klingenthal under navnet ”Duo Oslo”. I Castelfidardo fikk de høre om konkurransen i Praha, European Festival of Accordion Orchestras, og klarte å overbevise Oslo Trekkspillklubb (OTK) til å melde seg på. Festivalen ble i år arrangert for 3. gang og arrangørene var “the Czech Accordion Association and the Concert and travel agency CTA Prague".

 

Seansen foregikk 8.-12. april 2004 i påskeuken slik at det var mulig for familiemedlemmer og henge med som publikum. Arenaen for konkurransene var i National House Vinohrady. OTK deltok i begge de 2 mulige klassene med h.h.v. underholdningsmusikk og orkestermusikk. Ikke nok med at de deltok, men de var det eneste orkester som oppnådde 1. pris-graden i orkesterklassen og tok en 4. plass i underholdningsklassen. Ettersom nivået var høyt, var OTK meget godt fornøyd med resultatene. I både orkesterklassen og underholdningsklassen deltok det 10 orkestre fra hele Europa, og OTK var det eneste orkesteret som deltok i begge klasser. De 3 dommerne Ladislav Horak, Damir Buzleta og Vladimir Cuchran dømte både i juniorklassen og de 2 klassene OTK deltok i. Spesielt hyggelig var det for OTKs dirigent Erik Bergene som fikk dommernes spesialpris for beste dirigent!

 

Repertoar underholdningsklassen:

”Spain - La Fiesta” av Chick Corea arrangert av Erik Bergene
”Riverdance” av Bill Wheelen arrangert av Erik Bergene

 

Repertoar i orkesterklassen:
”March og Tarantella” fra Ballet-Suite av Hans Brehme (pliktstykke)
”Irsk suite” av Matyas Seiber

 

OTK benyttet også anledningen til å spille konsert i Simon og Judas kirke 10. april når de først var reist helt til Praha. Her framførte de ”Praeludium og Rigaudon” fra Holberg Suite av Edvard Grieg og ”Disney-Medley” av Erik Bergene. På denne konserten deltok også Akkordeonorchester Euphonia Berlin (Tyskland), Accordeon orchestra Desselina (Belgia) og Ladislav Horak (en av dommerne (Tjekkia)).

 

Praha er en flott turistby, og arrangørene stilte med en egen guide til disposisjon hele uken til hvert orkester! Dessuten er Praha en flott by å foreta litt sight-seeing på egenhånd også...

 

OTK kan anbefale denne opplevelsen på det varmeste til andre klubber og orkestre, og kan sikkert bidra med mer informasjon og nærmere beskrivelser for interesserte.

 

Opplysningene er gitt av Stian Aase – deltaker i OTK.

Se også www.accordion.cz

 

   

 

     

  Oslo Trekkspillklubb under konkurransen          

 

   

 

   

  Kirkekonsert