© fo2:r2

 

Påskejazz

ispedd "country & eastern"

Festiviteten - Eidsvoll Verk

3. april 2004

 

Medvirkende:

Stian Carstensen - trekkspill/banjo/gitar/vokal

Gustav Nilsen - standup/vokal/gitar

Finn Guttormsen - bass

Thomas Hvale- trommer

             

Det hersker ingen tvil om at lokalbefolkningen på Eidsvoll Verk er stolte av å ha multimusikeren Stian Carstensen i nabolaget. De vet så inderlig godt å sette pris på ham og hans medmusikere. Oppmøtet var som forventet når Eidsvoll Jazzklubb også i år arrangerte ”påskejazz”konsert i Festivitetens lokaler på Eidsvoll Verk lørdag 3. april 2004.

 

Stian hadde kontroll på publikum fra første stund. Han er ekspert på potpurrier og satte også denne gangen sammen de utroligste låter - noen bare bestående av et par takter.  Men Stian vet også å trollbinde publikum med vakre trekkspilltoner – så vakkert at sikkert flere hadde gåsehud.

 

I år hadde Stian invitert med standup-komikeren Gustav Nilsen fra Toten, som han påstod han hadde truffet for en uke siden. Den røde tråden i årets konsert var en parodi på Roald Øyens påskenøttprogrammer – ”Eidsvollnøttene”. Lattermusklene fikk virkelig rørt på seg. Vi ble også servert selvlaget påskekrim på det komiske planet.

 

En konsert med Stian uten banjo er utenkelig. Fingerferdighetene her stod ikke tilbake for måten han trakterte trekkspillet på. Finn Guttormsen (bass) og Thomas Hvale (trommer) hadde langt fra noen lett jobb med å henge på Stians diverse krumspring.

 

Bare én ting vi savnet – flere publikummere fra trekkspillmiljøet. Konserten kan egentlig ikke beskrives med ord, men må oppleves. Sannsynligvis byr det seg en ny sjanse neste påske.

 

Omtale av fjorårets påskejazz her

 

   

© fo2:r2

   

 

Gustav Nilsen (vokal/gitar) og Stian Carstensen (trekkspill).

     

Thomas Hvale (trommer) og Finn Guttormsen (bass)

hadde det like fornøyelig som publikum.

 

 

   

© fo2:r2

   

  Stian elsker potpurrier og kompet hadde ingen lett jobb med å følge ham.       Gustav leste løsningen på "Eidsvollnøttene".  

 

   

© fo2:r2

     

  Banjoen måtte frem i år også og fingerferdighetene var som vanlig utrolige.