Jularbofestivalen

30.-31. juli 2004

Järpliden

 

"Livet i Finnskogarna"

 

Carl Jularbo besøkte den lille svenske byen Järpliden i Finnskogen titt og ofte. Menneskene der og naturen betydde mye for ham og inspirerte ham til å skrive bl.a. ”Livet i Finnskogarna” og ”Drömmen om Elin”.  I de senere år har trekkspillentusiaster funnet det hensiktsmessig å arrangere festival på området til Södra Finnskogas Bygdekooperativ og kaller den ganske enkelt Jularbofestivalen. Utearealene er store og med gode campingmuligheter.

 

   

© fo2:2re

 

Det finnes 2 scener på området som ikke uventet har fått navnene ”Kalle” og ”Elin”.

Her var det dansemuligheter både fredag og lørdag til ulike orkestre som: Svänggängen, Virus, Finnskogbälgarna, Fusel & Svartkoppp, Liv i Fillom, Solør Trekkspillklubb m.m. Arrangørene hadde også fått i stand en Jularbokonkurranse.

Lørdag kveld underholdt bluegrassbandet Lonesome Mountaineers, som er et av Sveriges yngste band i denne stilarten. En fin kontrast med gitarer, banjo og akustisk bass til trekkspillgruppene.

 

             

 

   

© fo2:2re

   

  Festivalens fellesorkester      

Gjesteopptreden:

Bluegrassbandet Lonesome Mountaineers

 

 

Det var også gode muligheter for friluftsaktiviteter og lørdag ble det arrangert guidet tur med buss i området. Steking av kolbuller (les: fleskepannekaker) foregikk over åpen ild. Dette viste seg å bli hovedsamlingsplassen for områdets buskspill utover kvelden og ikke desto mindre for myggen!

 

Håndarbeid i ulike varianter var utstilt, og trekkspillmaker Olav Bergflödt hadde også tatt turen til Järpliden med sitt håndverk.