Håvard Bendiksen

 

Rå trekkspillprestasjon på

Susanne Lundeng-konsert!

 

20. januar 2004

 

Tekst og foto: Randi Torgersen

   

© fo2:randi

   

             

Håvard Bendiksen heter han - en "rå" trekkspiller i bandet til Susanne Lundeng!

 

Tirsdag 20. januar 2004 var det lanseringskonsert for Susanne Lundengs nye plate "Forunderlig ferd" i kulturkirken Jakob i Oslo. Kirken var fullsatt med publikummere som fikk overfære en strålende konsert, noe flere vil få oppleve når NRK viser den på TV.

 

Musikken var varierende fra stille, vare melodier til viltre og heftige musikkstykker. Det er vanskelig å sette denne musikken i bås ettersom den har elementer fra både folkemusikk, jazz og samtidsmusikk.

 

De rolige melodiene gav meg av og til assosiasjoner til irsk musikk. Stemningene i de ulike melodiene var veldig skiftende, noe som gjenspeiler kreativiteten og allsidigheten til musikerne. Det var særlig i de hurtige melodiene at trekkspilleren fikk vist sin styrke, noe som imponerte publikum. Flere ganger hadde han jazzifiserte riff som publikum belønnet med stor applaus. Dette gjorde han til den mest markerte medmusikanten i Susannes band som i tillegg til Bendiksen bestod av Bjørn Andor Drage på tangentinstrumenter og Arnfinn Bergrabb på trommer og perkusjon.

 

Håvard Bendiksen kommer opprinnelig fra Brønnøysund og har vært aktiv trekkspiller i Velfjord Trekkspillklubb. For tiden bor han i Bodø der han er musiker i ulike sammenhenger. I tillegg til trekkspillet trakterer Bendiksen diverse gitarer som han også viste imponerende ferdigheter på. På CDen "Forunderlig ferd" beviser han også at han er god til å arrangere musikk!

 

Å matche Susanne Lundengs mange krumspring på scenen er det ikke alle som klarer, men det gjorde altså denne trekkspilleren! Det er derfor jeg har stor tro på at Bendiksen vil bli en mye mer synlig artist i fremtiden. En god ambassadør for trekkspillet er det ingen tvil om at han er!