Florida

Accordion Association

(T.v.: Artig skjortestoff tilhørende en treffdeltaker med gjennomført klesstil:-)))

4th Annual

SMASH

hits Florida!

Alle foto: © fo2:2re og © fo2:r2

 

   

 

 

Høsten 2004 har vært en “luftig” periode for Floridianerne. Orkanene Charley, Frances, Ivan og Jeanne satte virkelig spor etter seg, og vi kan knapt sette oss inn i hva ofrene har vært igjennom. Like fullt er trekkspill i vinden som aldri før. I løpet av 2004 har det ”eksplodert” med nye trekkspillorganisasjoner i stater og byer over hele USA.

 

Florida Accordion Association (FAA) har tre tidligere år arrangert SMASH (les: treff) i Orlando, som ikke har noen form for konkurranser. 12.-14. november ble det fjerde treffet arrangert på Holiday Inn Select hotell i nærheten av universitetsområdet i Orlando.

 

  Holiday Inn Select          

 

   

 

   

  Håvard Svendsrud med litt informasjon til publikum under konserten       Håvard tok noen ekstranumre for begeistrede publikummere.  

 

Håvard Svendsrud ble ”oppdaget” av Karen Adam, President i FAA, i Boston i juli, da han vant en internasjonal konkurranse i underholdningsmusikk på trekkspill – (trekk pusten) Vivian Vivo Stolaruk Memorial International Entertainment Competition for Accordionists. Av denne grunn ble han spesielt invitert som gjestespiller på SMASHen i Orlando.

 

Flere andre kjente gjestespillere fra USA var også invitert, men er antakelig nokså ukjente for de fleste i Norden.

 

Tony Lovello (www.accordionmusic.com) – den meget populære underholdneren i USA, også omtalt som Liberace of the Accordion – måtte dessverre utebli fra arrangementet grunnet alvorlige ryggproblemer.

 

   

 

 

Fredag kveld var det Café Accordion i baren på hotellet ledet av Alvaro ”Beaver” Barsi hvor alle hadde muliget til å spille. For de som hadde meldt seg på til å delta i FAA Bandet, var det også orkesterøvelse denne kvelden. På forhånd hadde vi fått oversendt repertoaret – ”Tales Of The Vienna Woods” og ”French Medley”. Orkesteret ble ledet av den nyvalgte presidenten i American Accordionists’ Association, Linda Soley Reed. Hun har undervist på trekkspill ved Universitetet i Bridgeport (CT) og har vært dirigent for utallige orkestre så vel som trekkspillorkestre.

 

  Fra v.: Alvaro "Beaver" Barsi og Carmen Vitanza          

 

   

 

 

Lørdag morgen allerede kl 08.30 startet konsertene i hotellets konferansesal med både grupper og solister. 3kkspilltrollene bestående av Tore-A. Ødegård, Tone C. Hundere og Roar Hensvold, eller nå bedre kjent over dammen som ”The Accordion Trolls of Norway” var eneste europeiske (og norske) deltakere. De presenterte til publikums store begeistring et halvtimeslangt program med skandinavisk gammeldansmusikk, og fikk for anledningen meget god hjelp av Karen Svendsrud – omtalt som ”the good helper”.

 

  "The Trolls"          

 

   

 

   

  Carmen Vitanza (t.v.) er et orkester i seg selv både for de som bare vil lytte eller ta en svingom. Han underholder på cruiseskip, coctailselskaper og banketter.       John Kolbrich (t.v.) tok seg av treffets tyske musikkavdeling, med bl.a. skikkelig ompa-polka.  

 

   

 

     

  The Polka Dotts of Brooksville          

 

   

 

   

  FAA SMASH Band og conductor Linda Soley Reed          

 

   

 

  Jerry Tramontozzi også kalt "Energizer Rabbit" - mannen som alltid smiler og med et endeløst repertoar. Jerry kommer fra Arlington (MA) hvor han har bodd i over 40 år. Han er ikke yrkesmusiker, men har spilt trekkspill med flere grupper og hans egen - The Tramontozzi Trio. Hans spesialitet er italiensk musikk. For øvrig har han studert hos Lou Magnante, en slektning av Charles Magnante.  

  Jerry Tramontozzi          

 

   

 

 

Programmet foregikk kontinuerlig kun avbrutt av lunch og middag. Selv under lunchen var det sørget for musikk av frivillige ”strollers” som vandret rundt med trekkspillet mellom bordene.

 

  Ester Craw med sitt røde trekkspill skapte liv rundt middagsbordet.          

 

   

 

 

Etter middagen stod scenen klar for treffets trekkplastre – Håvard Svendsrud, Nick Ballarini, Janet Todd og Henry Doktorski.

 

Nick Ballarini fra Dallas, Texas trakterer både trekkspill og piano. Han har spilt med prominente musikere som Luciano Pavarotti, Mel Torme og The Chieftans. I tillegg selger han trekkspillmerket Petosa (www.petosa.com/ballarini) og hadde også trekkspillutstilling på hotellet. Lørdag ettermiddag hadde han dessuten en kort felles workshop i bassbruk.

 

  Nick Ballarini          

 

   

 

   

  Janet Todd          

 

Janet Todd (www.janettoddaccordion.com) fra Holladay, Utah har reist over 250.000 amerikanske miles og spilt i hele 22 land i Europa, Midt-Østen og Asia. Hun har også hatt diverse opptredener i 27 av USAs stater. I tillegg har hun hatt sitt eget studio i 15 år og vært lærer i 20 år. Rundt 1980 ble trekkspillet tilsidesatt grunnet sykdom, men i 2002 gjorde medisiner henne frisk nok til å kunne begynne å spille igjen. Den viljesterke, kortvokste damen er litt av en energibunt og hadde en sceneframtreden som vanskelig kan beskrives selv med bilder.

 

   

 

 

Henry Doktorski fra Oakdale, Pennsylvania hadde også reist langt for å delta. Han er en av USAs ledende konserttrekkspillere, men er også pianist, organist, komponist, forfatter og underviser. Han har nettopp avsluttet et prosjekt med innspilling av Guido Deiros samtlige 47 verk med en lengde på 2,5 timer. Guido var Pietro Deiros storebror. Henry avsluttet SMASHen dette året med en konsert nettopp basert fra utdrag fra Guidos verk bundet sammen med artige historier fra virkeligheten fra Guidos liv (www.guidodeiro.com), som forøvrig var gift med Mae West. Mer om Henry på www.henrydoktorski.com

 

  Henry Doktorski          

 

   

 

 

Søndag morgen var det frokost med flere "strollers" i restauranten.

Det hersker i alle fall ingen tvil om at nordmenn og skandinaver er godt likt i USA, og når det uttales at norske amatørutøvere ofte spiller bedre trekkspill enn mange amerikanske profesjonelle, da er det ekstra moro å kunne bidra med underholdning på et trekkspilltreff blant palmer og sol.

 

  Fra v.: Linda Soley Reed og Karen Adam var begge synlig fornøyde.