Fagernestreffet  

27. gang

9.-11.januar

2004

Motto:

"Ingen for god - Ingen for dårlig"

 

Foto: © fo2:2ne

 

>>Bildene kan du se her (kan ta litt tid å laste ned)

 

For 27. gang ble Fagernes Hotell invadert av trekkspillentusiaster og andre musikk- og danseinteresserte publikummere helgen 9.-11. januar. Nærmere 300 registrerte påmeldte deltakere var samlet under mottoet ”Ingen for god – Ingen for dårlig”. I tillegg ble treffet besøkt av danselystne i lokalområdet. Det ble presentert mye god og variert musikk. Selvsagt ble det fremført gammeldans, men også jazz og underholdningsmusikk.  Det var dans både fredag og lørdag kveld på to scener – ”Strandefjorden sal” og ”Baren”.  Som om ikke dette var nok, fant flere av utøverne hverandre i samspill ved hotellresepsjonen og i trappeoppgangen. Vi regner med at hotellets gjester utenom selve treffet på forhånd var advart mot særdeles utartede musikalske aktiviteter.

 

Initiativtaker til det første treffet i 1977 var Arvid Skogheim fra Skogheim-reiser fra Vestre Slidre i Valdres. Han syntes det var synd at ingen trekkspillaktiviteter fant sted på vinterstid og fant ut at januar var en fin måned. Den gang var Synnøve Fjeld kontordame hos Skogheim i Skogheim-reiser, og det er nå hun som har overtatt arrangørjobben i samarbeid med Team Tour AS. De første årene var deltakelsen stor, men treffet har også hatt sin ”downperiode”. Det ble også arrangert konsert med flere av de deltakende orkestre lørdag formiddag i ”Strandefjorden”, hvor deriblant Birger Østby framførte sin komposisjon ”Synnøves vals” til ære for ildsjelen Synnøve Fjeld.

 

Årets deltagende grupper var: Svingen Torader, Kremmer’ns venner, Østfoldgutta, Halden TK, Wescopen TK, Horten TK, Tones orkester, Pål S. og Yngvar S., Slidringad’n, De Lillehols, Tom Kjetil Tørstads orkester, Noteslavene, Svenn E.’s m/Leif, Hauerseter Torader’n, På Sparket (Olav Aunan m/fl.), Ragnars, Pauls, Terje Martinsen og Sigurd Johannessen, Nils Johansen, Birger Østby, Øivind Knudsen, Torado, Jon Bjørgum, Gaptjern m/venner. (Vi håper herved at alle er nevnt og ingen glemt.)

 

I tillegg hadde 2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS stor trekkspillutstilling ved "Strandefjorden Sal" med flere ulike merker og modeller og med anledning til prøvespilling, også i enerom. Utstillingen var meget godt besøkt. Dessuten demonstrerte Svenn Engelund på trekkspill midi Ketron system i konferanserommet ved siden av og bidro til fin underholdning da han også hadde god hjelp av Leif på sang.