CD-slipp med Flukt

14. november 2004

Tekst og foto: F. 2.c'en

Drufiacc (DRUms-FIddle-ACCordion) er utviklet av blå rytmer og nordiske strøk med en klassisk aroma sier gruppen selv. Flukt sin nye medisin-CD med gammel og ny folkemusikk ble presentert på "Hr. Nilsen" i Oslo like før jul, og vi var der. Tøft og smakfullt arrangert med møtepunkter både til klassisk og blues-tradisjon.

 

   

 

 

De er ikke alene om å omskrive tradisjonsmusikk, men er absolutt en av de beste på sitt område. Du trenger egentlig ikke engang like folkemusikk, for dette var en opplevelse av de sjeldne. Utrolig hva disse tre hadde fått ut av en enkel akustisk besetning.

 
 

  Fra v.: Øivind Farmen, Sturla Eide, Håvard Sterten          

 

   

 

 

Sturla Eide (fiolin og hardingfele) gjorde en meget solid jobb og hadde naturlig nok en bærende rolle i ensemblet uten at dette fratok verken Øivind Farmen (trekkspill) eller Håvard Sterten (trommer) å kunne musisere både med solistoppgaver og utrolig smakfulle effekter. Øivind Farmen brukte trekkspillet slik et trekkspill med melodibass skal brukes og viste hva instrumentet står for. Klangfullt, rytmisk og rocka på en gang - rene "kinder-egget"! Trommene spilte med og bandt rytmikken sammen så publikum fikk skikkelig "fot". Flukt utmerker seg ved å ha god balanse og bruker aktivt instrumentenes særegenheter til å skape musikk utenom det vanlige. Ispedd en god porsjon musikalitet er resepten uimotståelig! CD-en anbefales kjøpt inn til samlingen!

Du kan lese mer  på http://www.flukt.org