"Verdensvirtuosen" Håvard Svendsrud -

og flere norske følger etter i USA

© fo2:kar1

Håvard Svendsrud tok 1. prisen på USD 5.000 i internasjonal  klasse for underholdningsmusikk 12.7.2004 arrangert av American Accordionists' Associations (AAA) i Quincy, Boston!

 

Solister fra både Europa og USA deltok. Håvard var sistemann ut av 9 deltakere. Spillerekkefølgen ble trukket under pressekonferansen søndag kveld.

 

Repertoarvalget falt på:

Italiensk polka (Rachmaninov)
Domi Valse (Dominique Emorine)
Presto con fuoco (Egil Hauge)
La Campanella (Paganini Arr. Rudolf Wurtner)
 

Mer om konkurransen her

 

Noen bilder fra arrangementet - ved J.Knoff  her

 

GRATULERER!!!

 

   

 

 

11.-15. juli Virtuoso Entertainment Category

 

Håvard Svendsrud deltok i den første ”Vivian Vivo Stolaruk Memorial International Entertainment Competition for Accordionists”. Konkurransen ble holdt samme sted som De Forente Amerikanske Staters trekkspillmesterskap, nemlig Marriott Quincy Hotel, Boston i 11.-15. juli 2004. Av ni deltakere gikk Håvard til topps og kom hjem til Norge med pengepremie samt en ny hjemmeside. Denne er nå allerede under utarbeidelse. 

 

  Boston Marriott - Quincy          

 

Steve Stolaruk ga pengepremiene i de internasjonale konkurransene. Både han og hans nylig avdøde kone har vært nært knyttet det amerikanske trekkspillforbundet i en årrekke og konkurransen er opprettet til minne om Stolrauks kone, Vivian.

 

   

© fo2:kar1

   

  Håvard og Carmen Carozza, en av dommerne       Steve Stolaruk  

 

Far og datter, Jon og Kassandra Knoff, deltok i polka-duettklassen i det amerikanske trekkspillmesterskapet. De kom på en flott 2.plass med ”Kaffe-Petters polka”.

Jon Knoff er trønder bosatt nær Boston. Kassandra (10) har spilt trekkspill fra hun var 6 år gammel og skal fra høsten av spille trekkspill i kulturskole i Trondheim. Hun, en yngre søster og bror, og moren skal bo i Norge et år, mens pappa Jon, som er lege i USA, skal komme ofte på besøk.  Da blir det nok mer duett for duoen Knoff og Knoff!

En av dommerne i den internasjonale trekkspillkonkurransen var legenden Carmen Carozza. Håvard møtte Carozza ved et tidligere opphold i Boston og gjensynsgleden var stor da de møttes i denne anledningen.

 

   

© fo2:kar1

   

  Premieutdeling       På Vikingklubben  

 

Under det korte oppholdet i Boston ble det også anledning til å treffe gamle kjente. Håvard var innom både Viking-klubben som tidligere var nordmenn og svenskers faste samlingssted. Den finske foreningen, Sovittaja, ble også besøkt og på begge steder fikk publikum både konsert og dans. Svendsrud spilte til dans sammen med svensk–amerikaner Nils Lundin – ”Amerikansk träskopolkas” ”far”.

”Seieren er en stor tilfredsstillelse, og det åpner store muligheter i forhold til videre karriere i USA”, har Svendsrud uttalt i Trekkspillnytt nr. 3, 2004. Florida Accordionists’ Associations president Karen Adam kontaktet nylig Svendsrud og inviterte han til Orlando for å holde konsert under deres årlige arrangement i november - SMASH!


Se også konsertkalenderen på www.hsvendsrud.com.  For digitale bilder se: www.hsvendsrud.com

For mer informasjon om Håvard Svendsrud se: www.hsvendsrud.com.