Solokonsert

på Vøienvolden gård, Sagene, Oslo

Søndag 12. mai 2002

HÅVARD SVENDSRUD

Konserten var i utgangspunktet tenkt som en utendørskonsert på Vøienvolden gård, en riktig perle på Oslos østkant. Fra 1683 var Vøienvolden privat løkkeeiendom i Christiania bymark på Sagene. Senere ble stedet gårdsbruk og privatbolig. Bygninger og interiører er fra 1700- til tidlig på 1900-tallet.

Siden værgudene ikke ville vise seg fra sin beste side, ble konserten holdt innendørs i caféen slik at dette ble en riktig intimkonsert for de tilstedeværende.

Vi håper at flere vil benytte stedet til konserter, se under www.fortidsminneforeningen.no der Vøienvolden gård har sitt eget program under "Hva skjer?"

 

 

   

© fo2:2re

   

  Håvard åpnet konserten med Ungpiken i skogen, en russisk folketone. Deretter fulgte Høstdrøm (selv om vi håper at det er lenge til høsten kommer), en konsertvals av en engelsk komponist.      

Vi fikk også høre en musettevals, Domivals og en stilisert italiensk polka og italiensk paso doble, sistnevnte av Pietro Frosini.

Ekstranummeret ble en komposisjon av Tollefsen.

 

 

 

   

© fo2:2re

   

  Caféen på Vøienvolden gård er bare en av de mange bygningene på tunet. Her ser vi for oss kjempestemning på St. Hansaften hvor det vil bli familiefest med anledning til grilling.       Store og små tilhørere.  

 

   

© fo2:2re

   

  Hovedhuset har gjennomgått en rekke forandringer gjennom tidene, den største i 1917 da det ble gjenstand for en gedigen standardhevning. Gården ble fredet i 1941 etter kulturminneloven. Ønsket var at Vøienvolden skulle være for østkanten det Frogner Hovedgård var for vestkanten.       Karen Bjerke er prosjektleder for Oslo og Akershus avd. av Fortidsminneforeningen. Etter konserten tok hun oss med inn i hovedhuset hvor stue og spisestue er intakte slik de var i 1954 etter at familien Udnæs hadde testamentert stedet til foreningen.