"Titanofestivalen"

- en ren gammeldansfestival

Tekst og foto: r2r3kkspilltroll

Arrangørene av årets Titanofestival 10.-13. juli 2003 har gjort arrangementet til en ren gammeldansmusikkfestival. Med unntak av noen få swingmelodier og noen tangoer sent på kvelden, var det bare gammeldansmusikk å høre på Vinstra. Den mest eksperimentelle musikken innen genren fant man på konserten til ”Majorstuen” fredag kveld. Et annet forsøk på å få nye og mer rockede elementer inn i gammeldansen gjorde gruppa ”Gnål” fra Kroer i Akershus. Dette ble dårlig mottatt av dommerpanelet som gav dem sisteplassen i klassen for gammeldans grupper.

   

 

   

  Bjørn Turtums Gammeldansorkester       160 poeng kunne vinnerne skilte med  

Nivået på de fleste deltakerne var høyt. For eksempel ble ”Hilmars” fra Helgeland, som vant klassen for gammeldans grupper på NTL`s NM i år, nr. 12 under Titanofestivalen. Det var Bjørn Turtums Gammeldansorkester fra Lom som gikk av med seieren. Det var 10 år siden sist dette orkesteret hadde oppnådd gullmedalje i et ”Norgesmesterskap”.

   

 

   

  Gruppen 3-B, 3. plass med 154,33 poeng       3 små vestlendingar  

Vestlandet var godt representert med bl.a. gruppen ”3-B” som ble nummer 3 av gammeldansgruppene. I klassen for durspillgrupper var det tre vestlandsgrupper. Gruppen ”3-B” vant, og deretter fulgte ”3 små vestlendingar” på andreplass og ”Hafslobelgen” på tredjeplass.

   

 

   

  Rune Bergheim fra Fusa og Arild Berge fra Tysnes vant duett-klassen for durspill.       Tom Kjetil Tørstad  

Tom Kjetil Tørstad vant klassen ”durspill senior”. I juniorklassen for durspill deltok bare to stykker. Dommerne bestemte seg derfor for ikke å kåre noen mester i denne klassen. Ingrid Rogne fra Valdres var den som oppnådde høyest poengsum av de to deltakerne. Sammen med sin bror Audun Rogne oppnådde de en delt 4. plass i klassen for durspill duett. Ikke dårlig det etter bare 3 års øving på toraderen for den 15 år gamle jenta!

   

 

   

  Even Røhjell fra Oppdal vant åpen internasjonal klasse.       "Nordafjeills" spilte seg til en 2. plass i "Gammeldans grupper", bare 3 poeng bak "Bjørn Turtums Gammeldansorkester'".  

 

Det var ”ville tilstander” og store gledesutbrudd under premieutdelingen på lørdagskvelden. Konferansier Andreas Lunnan kommenterte at det så mest ut som NM i sumobryting!

 

I klassen for gammeldans grupper var det et dansende dommerpar. Dette er noe som burde vært obligatorisk under alle mesterskap i gammeldansmusikk i følge mange utøvere.

 

   

 

 

Det var mye bra musikk å danse til på kveldene. NRK sto for ”Kappspellshow” fredagskvelden, og da var det fullt på dansegolvet. De som deltok på dette var fem av finalistene til Kappspellfinalen - ”Hallingdal kraftlag”, ”Britt Anne’s”, ”Rusten & Aasegg`s”, ”P.A. Røstad jr.’s orkester” med Einar Olav Larsen og ”Askerladden”. ”Askerladden” kom for øvrig på en 4. plass, mens ”Britt Anne’s” kom på 17. plass i klassen for gammeldansgrupper under Titanofestivalen.

 

  Britt Anne's          

 

   

 

   

  P.A. Røstad jr.'s orkester       P.A. Røstad sr. henger fremdeles med  

På lørdagskvelden var det dans til finalen for gammeldansgrupper. Deretter spilte ”Aage Sogns orkester” før vinnerne ,”Bjørn Turtums orkester”, tok siste økten med dansespilling. Dette var en verdig avslutning på årets Titanofestival som samlet  omlag 3.500-4.000 danseglade og trekkspillinteresserte besøkende under årets Titanofestival!

www.titanofestivalen.com

Her finner du resultatlisten med poengsummer