"En tango barokkaften!"

Per Arne Glorvigen, bandoneon

Tormod Dalen, barokkcello

 

Margaretakyrkan, Oslo, søndag 20. januar 2002

 

Vivaldi og Bach i tangotakt!

Astor Piazzollas smektende komposisjoner!

 

Barokkmusikk og tango har mye til felles i rytmen; improvisasjonen kan fortone seg likeartet, og begge stilarter danses det til. Celloen er motoren i samspillet, mens bandoneonets soloinnslag innbyr til en spennende oppdagelsesferd..

 

Glorvigen og Dalen avsluttet sin Norgesturné i Margaretakyrkan og gledet de ca. 50 publikummerne med sitt engasjerende spill. De vil også opptre i London og Nederland på vei hjem til Paris, se Kulturkalenderen. De er begge spesialister på hver sin spesielle musikkstil og har skapt seg et internasjonalt ry gjennom både plateinnspillinger og konserter. Da de faktisk er naboer i Paris, var det naturlig for dem å begynne å spille sammen.

 

     
Per Arne Glorvigen       Tormod Dalen

Glorvigen fullførte sin utdannelse ved Norges Musikkhøgskole i 1987 med akkordeon som hovedinstrument. Han flyttet deretter til Paris hvor han spesialiserte seg på det argentinske tangotrekkspillet bandoneon. I Norge har Glorvigen arbeidet med med en rekke kjente store orkestre og artister, samt gruppen Tango for 3.

Dalen er uteksaminert fra Norges Musikkhøgskole i 1990. Han har også spilt med norske orkestre og har spesialisert seg i tidligmusikk ved europeiske konservatorier. Han opptrer verden over som solist og i ensembler og underviser i barokkcello ved konservatoriet i Toulouse.

       
   

Den perfekte duo. Stikkord: dynamikk

   

Bandoneonet ble til i Tyskland og var opprinnelig tenkt som et transportabelt kirkeorgel.

       
   

Takk for en fantastisk konsert!