Trekkspill- og korkonsert

i Stovner kirke søndag 9. februar 2003

Til tross for dårlig kjøreforhold, var det kun få ledige plasser igjen i salen, noe som helt sikkert skyldtes et innholdsrikt og variert program. "Trekkspillveteranene", ledet av selveste Alf Blyverket, åpnet konserten med en marsj av Ottar E. Akre. Ellers kunne vi finne samtlige av arrangørene til de framførte numre i orkesteret; Alf Blyverket, Arnstein Johansen, Bjørn P. Johnsen og Sigurd Johannessen. Det var "urfremføring" av B. P. Johnsens arrangement over "I'm getting sentimental..". I tillegg bidro bassist Magnus Nordengen med sang og Blyverket tok også fram trombonen.Deretter var det sangkoret "Tonica" fra Manglerud sin tur til å servere oss bl.a. blues og spirituals.

 

Etter pausen fikk Tove Winnæss slippe til med sitt franske repertoar. Den "lille piken" trollbandt oss med sin kombinasjon av sang og trekkspill. Ekstranummer måtte også til ettersom applausen fra publikum tilsa at de ønsket å høre mer. Tonica-koret fikk også slippe til igjen der vi bl.a. fikk høre et artig arrangement på  framføring av "Tea for two".

 

Trekkspillveteranene avsluttet konserten med flere arrangementer av medlemmene. Etter applausen fra publikum å dømme, var det også ønske om ekstranummer fra veteranene.Valget falt på Reidar Thommesens "Var det en drøm", her også med sang av Magnus Nordengen.

 

Arrangører var Oslo Krets av NTL og Stovner Menighet. I tillegg har også Bjørn P. Johnsen og sogneprest Anders Moen Kvalsnes begge hatt fingre med i spillet. Svenn Engelund og Aage Thuen delte konferansierjobben.

 

Vi venter i spenning på hva neste års konsertprogram kan bli......

 

Programmet som ble fremført i år kan du se her

         

© fo2:2re

Orkesteret startet opp for 5-6 år siden og er stort sett selvforsynt med komponister og arrangører.
Oslo Trekkspillklubbs Veteranorkester har for enkelhets skyld skiftet navn til Trekkspillveteranene.

 

   

© fo2:2re

   

  Tove Winnæss, vinner av varité-klassen under NM på Hønefoss 2002.

Et øyeblikk glemte vi at vi var på Stovner og ikke i Paris.....

     

Sangkoret "Tonica" fra Manglerud med sin dirigent Elaine Hedblom. Koret har holdt på i 40 år og hadde i den anledning en tur til Praha i fjor.