Kirkekonsert

i Sagene kirke,

søndag 19. januar 2003

med

Håvard Svendsrud

For tredje år på rad var det konsert med Håvard Svendsrud i Sagene kirke. Håvard har selv vært initiativtaker til disse konsertene, men har fått god hjelp av Jarl Fleischer.

Håvard har spilt trekkspill siden han var 6 år gammel. Selv om han har hatt mange dyktige pedagoger, er det ingen tvil om at han har et spesielt talent for trekkspillet. En av pedagogene fra Barratt Dues Musikkinstitutt i Oslo, Anders Grøthe, var også å finne blant publikum.

 

Konserten var delt i 2 avdelinger, hvorav 1. avdeling bestod av komposisjoner fra barokktiden, "Chaconne i d-moll" av

J. S. Bach og F. Bussoni. Det neste var "Engelsk suite nr. 2 i a-moll", 6 satser, også dette komponert av Bach.

 

2. avdeling ble innledet med komposisjoner av Domenico Scarlatti. Han levde på samme tid som Bach, men tenderte mer mot wienerklassisismen og skrev mange en-satsige sonater. Håvard hadde satt sammen 3 slike sonater.

 

Dernest fikk vi høre originalmusikk for trekkspill skrevet av Torbjörn Lundquist, og så et stykke av den amerikanske komponisten Euguenne Ettore, "Spanish Holiday", som egentlig ikke er helt typisk for en kirkekonsert.

 

Håvard fremførte også Eric Gyllings "Scherzo i a-moll", og Igor Schamos "Morgen i Skogen" som er et russisk karakterstykke.

 

De to foregående år har Håvard avsluttet sin konsert med Sergej Rachmaninovs "Italiensk Polka". Det valgte han også i år. Som han selv sier: "Jeg har spilt stykket i 10 år, men øver fortsatt på det."

 

Vi håper du vil fortsette med denne kirkekonserttradisjonen, Håvard!

Vi er målløse over dine spilleferdigheter.

Programmet

   

© fo2:2re

   

  Konferansier for kvelden var Svenn Engelund.       Håvard gjennomførte konserten bedre enn noensinne.  

 

   

© fo2:2re

   

  "Takk, Jarl, for all hjelp med å arrangere konserten!"       Håvard måtte til med ekstranummer etter all applausen og valgte Vals Allegro av C. Magnante.