Påskejazz

Festiviteten, Eidsvoll Verk

Fredag 11. april 2003

  • Stian Carstensen, trekkspill/gitar m.m.
  • Arve Henriksen, trompet
  • Thomas Hvale, trommer
  • Finn Guttormsen, bass
 

Multimusikeren Stian Carstensen ble før jul utropt til det første æresmedlemmet i Eidsvoll Jazzklubb. Da holdt han "førjulsjazz" for 10. gang i Festiviteten på Eidsvoll Verk som er hans egen hjembygd. Fredag 11. april var det "påskejazz" som stod på programmet i Jazzklubben. I følge  Jazzklubbens hjemmeside, er dette noe som har blitt en tradisjon i den lille bygda og påskestemningen var stor i det fullsatte lokale hvor man etter hvert måtte ty til ståplasser langs veggene. Det sier også sitt når vi kunne observere NRK snikende rundt scenegulvet med filmkamera.

 

Den "gode kvaliteten" på de øvrige musikerne fortjener også sin oppmerksomhet. Publikum fikk overvære musikalske improvisasjoner og artige påfunn som vanskelig lar seg gjengi på trykk. Vi kan allikevel sitere Stians omskrevne formaning om at "du skal ikke begjære din nestes Kvikk-Lunch" og "lytt til erfarne kvinnfolk" i forbindelse med påskens fjellturisme.

 

Andre del av konserten etter pausen var viet til 1980-tallet. Kvartetten hadde "snekret sammen" et potpurri med låter fra 80-tallet som vi, og sikkert flere med oss, trodde hadde gått i glemmeboken. Her fikk guttene fram det særegne i hver enkelt låt, ikke minst på det vokale området.

 

Vi anbefaler fremtidige "førjuls- og påskejazzkvelder" på det varmeste for de som ikke hadde anledningen denne gangen.

 

Eidsvoll Jazzklubbs hjemmeside finner du her

   

© fo2:2re

   

Stian Carstensen med sin Bugari Silver

 

   

© fo2:2re

   

  Arve Henriksen, her på trompet, men har også et stort potensiale vokalt.       Finn Guttormsen, også bassist i Farmers Market  

 

   

© fo2:2re

     

  Thomas Hvale, trommer          

 

   

© fo2:2re

   

  Stian forsøkte seg også som vokalist med kvartettens sammensatte 80-talls repertoar.       Stian, like god på gitar som på trekkspill.  
   

© fo2:2re

   

  Stian utnytter sitt instrument til det ytterste.       Ekstranummer med sekkepipen som lå på lur.