Østlandske  
Trekkspillfestival
18. oktober 2003    

>>Bilder fra konserten

>>Flere bilder fra arrangementet

Interessen for Østlandske Trekkspillfestival ser ut til å ha våknet til live igjen etter fjorårets vellykkete arrangement i Halden hvor man forsøkte en ny vri med å legge arrangementet til lørdag kveld istedenfor søndag ettermiddag.

 

Årets arrangører, Moss Trekkspillorkester (MTO), var i alle fall selv meget fornøyd med i alt rundt 150 besøkende. Orkesteret har i år 35 års jubileum og fant det hensiktsmessig å markere dette ved å påta seg arrangørjobben. Dette står det all respekt av i og med at de ikke teller mer enn ca. 10 medlemmer.  De hadde for anledningen sett seg ut Bøndernes Hus i Råde som et egnet lokale som minnet mye om fjorårets i Halden. Inngangspenger ble droppet, da man heller satset på inntekter ved salg fra MTO's rikholdige kafe og loddsalg.

Arrangementet startet med en drøyt timeslang konsert ved 17-tiden hvor 8 grupper og orkestre fra Østlandsområdet deltok. Kveldens overraskelse var ingen ringere enn trekkspilleren Håvard Svendsrud, som fikk æren av å avslutte konserten.

Deretter var det klart for å gjøre om konsertsalen til danselokale med små kafe-bord. Det var lagt opp til 30-40 min. spilletid pr. økt. Her ble det framført variert og god dansemusikk til midnattstider som falt i smak hos de fleste.

I foajeen hadde 2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS stor trekkspillutstilling, noe som ble mottatt som et meget positivt "innslag" hos publikum og arrangør. Flere av utøverne benyttet anledningen til å prøvespille nye trekkspill på scenen under dansespillingen, noe også Ringerike Trekkspillorkesters Steinar Eriksen valgte å gjøre på konserten da de fremførte en vals med musettetrekkspill.

Eiker Trekkspillgruppe har påtatt seg arrangørjobben for neste års Østlandske som vil bli lagt til slutten av oktober 2004 - så får vi nå se om det også til neste år satses på konsert med dertil påfølgende dans på lørdagskvelden.