Lørdag 29. juni var det duket for finale i Gammeldans Div. I, orkester og Gammeldans grupper. Begge konkurransene foregikk i Ringerikshallen og det var anledning for publikum til å danse. Når arrangørene i tillegg hadde fått tak i Kjell Kristian Rike som konferansier (som forøvrig selv spiller trekkspill), ble dette en riktig hyggelig lørdags ettermiddag for så vel deltakere som andre fremmøtte.

   

© fo2:2re

   
  Kjell Kristian Rike       Vinnerne av Gammeldans grupper: Ben André's orkester (med grå gensere) og Sjetraddane måtte dele 1. plassen.  

 

   

© fo2:2re

   
  Sjetraddana fanget i et øyeblikks innlevelse under konkurransen. Er det "Vals i æ-moll de fremfører, mon tro ?"       Flyskrekk nådde ikke opp denne gangen, men fikk likevel medalje med en 3. plass i Gammeldans grupper.  

 

   

© fo2:2re

   

 

Utdrikningslaget fra Sandsli, distrikt 5 kom til finalen, men fikk ikke medalje. De delte 5. plassen med Torhild og Wenche's.

 

 

 

Øverbygdens Gammeldansorkester spilte seg opp til en 4. plass i finalen.

 

 

   

© fo2:2re

   

  Bærum og Oslo Fisharmoniske orkester her i finalen i Gammeldans Div. I orkester.       De fikk en velfortjent 2. plass i Orkestermusikk.  

 

   

© fo2:2re

   

  Tydal trekkspillklubb vant klassen for Gammeldans Div. I orkester.       123 poeng klarte vinnerne å sanke sammen hos dommerne.  

 

   

© fo2:2re

   

  Malm Trekkspillklubb måtte nøye seg med en 3. plass i år i Gammeldans Div. I orkester med 119 poeng.       Selbu Trekkspillklubb fikk 5. plass i Gammeldans Div. 1 orkester. De fremførte forøvrig både en vals og en reinlender laget av Ole Alsethaug som selv spiller i orkesteret.  

 

   

© fo2:2re

   

Strømmen Trekkspillklubb har mange års fartstid også i NM-sammenheng, men måtte dele 5. plassen med Selbu Trekkspillklubb. Bente Midtsveen spiller i Strømmen Trekkspillklubb og hadde komponert "Påskepling", en reinlender som orkesteret fremførte i konkurransen.