KIOTAC

Kimberley International Old Time Accordion Championships

7.-13. juli 2003

 

Kimberley ligger lokalisert i British Columbia i Canada. Det er en liten landsby med tyskinspirert byggestil og har ca. 7.000 innbyggere, som helt til 1970-årene hadde gruvedrift som største inntektskilde. Byen fikk navnet Kimberley i 1896 etter en by i Sør-Afrika med samme navn, som var blitt rik på gruvedrift, og man håpet dermed på samme gode resultater i Canada. Gruvedriften er nå avsluttet og turisme er blitt nytt inntektsgrunnlag både sommer og vinter for byen i naturskjønne omgivelser. Man flyr enten inn til Vancouver eller til Calgary og må deretter belage seg på en del timer i bil gjennom "The Canadian Rockies". Neste år har festivalen 30 års-jubileum og vi vil anta at dette ikke vil gå upåaktet hen. Dersom noen ønsker mer informasjon, deler vi mer enn gjerne våre erfaringer. Ta en kikk på billedreportasjen nedenfor. God fornøyelse!

 

3kkspilltrollene reiste til  Kimberley i Canada,  hvor de overraskende tok 1. plass i "Band"-klassen!

Link til  KIOTACs egen side

 her

Resultater i eneste klasse med skandinaviske deltakere:

Det var også mulig å delta på "Workshops". Det dansende dommerparet Don McFadyen (far) og Sheri Proskiw (datter) holdt danseleksjoner som også trekkspillere ble anbefalt å delta på, nettopp for å forstå mer av rytmefølelse dansere setter pris på i gammeldansmusikk.

 

Årets "trekkspill workshop" gikk i år ut på å dele erfaringer fra tidligere workshops. I tillegg var det eget kurs i belgristing!

Billedreportasje  

 

Klikk på linkene nedenfor

 

    >>Konkurransene

 

    >>Spilling på The Platzl

 

    >>Konserter/underholdning