Konkurransene

Tilbake til KIOTAC-hovedsiden

 

Konkurransene foregikk innendørs i  Civic Centre (den store ishallen) på dagtid i 2 økter med start henholdsvis kl 08.30 og kl 13.00. Det var totalt sett ca. 400 deltakere. Til tross for det pene været og fullt program ute på "The Platzl", en paviljong midt i byens hjerte, var publikumsdeltakelsen under konkurransene upåklagelig - 400-800 tilhørere var stadig inne i hallen. Gruppene i gammeldansklassen, inkl. "Band-klassen" skulle fremføre 3 melodier hver (vals, polka og reinlender) hvorav det siste nummeret ble ansett som et finalenummer. Et profesjonelt dansepar, som forøvrig hverken utøvere eller publikum kunne se under konkurransene, prøvde ut dansbarheten til hver enkelt melodi. Deres skriftlige kommentarer ble samholdt med de øvrige 3 dommernes karakterer og bemerkninger. Det var ikke noe dommermøte, men alle skjemaene med kommentarer og poengsummer til hvert enkelt nummer ble utlevert gruppene under premieutdelingen som foregikk på lørdagskvelden.

 

   

© blysak

 

"The Trolls" framførte:

 

1. Gotlandsvalsen

2. Dåttra åt lensmannen, polka

3. Skogsblomster, reinlender

Sistnevnte er forøvrig godt kjent i Canada og går under navnet "Skogsbloomen Schottische"

 

  Vinnere av "Band"-klassen 2003: The Trolls fra Oslo          

 

   

© fo2:r2

   

  På 2. plass:The Accordion Junkies fra Spokane, WA. Disse hadde med seg Patricia Bartell som ble vinner av Happy Hans i 2002       På 3. plass:Live from LA fra Lethbridge, AB  

 

   

© blysak

   

  En stooor vandrepokal pokal og en liiiten pokal til odel og eie samt CAD 750 var premien i årets Band-klasse.          

 

Det var i det hele 14 gammeldansklasser innbefattende solister i ulike aldre, duetter og grupper. I tillegg var det egne klasser for jazz, klassisk og populærmusikk. Nesten i samtlige klasser var det i tillegg til pokal satt opp pengepremier, da festivalen har mange faste sponsorer. USA og Canada er et enormt kontinent og avstandene er store slik at dekning av noe av reiseutgiftene kommer godt med spesielt for de yngste utøverne. Den gjeveste prisen å vinne på KIOTAC er nok "Happy Hans prisen" - en åpen gammeldansklasse for også de profesjonelle som måtte ønske å prøve seg. Det var også morsomt å se at vinneren av klassen "Jazz any age" bare var i 10-års alderen!

 

Nedenfor er listet opp de ulike klasser man kunne delta i.

PLATINUM – 75+OVER
DIAMOND 70 – 74
GOLDEN 65 – 69
SILVER – 61- 64
BRONZE - 56- 60
SENIOR 20- 55
INTERMEDIATE 19+UNDER
JUNIOR 15+UNDER
ELEMENTARY 12+UNDER
PRIMARY 10+UNDER
SENIOR DUETS 16+OVER
JUNIOR DUETS 15+UNDER
DIATONIC ANY AGE
BANDS ANY AGE
JAZZ ANY AGE
LT CLASSICAL I 15+UNDER
LT CLASSICAL II 16+OVER
POPULAR 1 15+UNDER
POPULAR 2  16 – 59
POPULAR 3 60+OVER
JUNIOR SHOWMANSHIP
SENIOR SHOWMANSHIP
BAND SHOWMANSHIP
YOUNGEST COMPETITOR
HAPPY HANS OPEN