Kappspell  

 

 

 

 

© fo2:2re

Vinnere

2003

 

Tilbake til hovedsiden

 

   

© fo2:r2

   

           

 

Idet de glade vinnere av Kappspell 2003, P.A. Røstad jr.’s orkester med Einar Olav Larsen, akkurat har hoppet ned fra scenekanten etter å ha posert for uttallige fotografer, griper vi fatt i selve P. A. Røstad jr. for å få noen ord med ham. Orkesteret er i år 10 år og ble dannet nettopp på grunn av Kappspell i 1993.

 

Gratulerer! Har dere flere topplasseringer å vise til?

- Vi deltok i Kappspell-finalen i 1999 og ble den gang nr. 3. I Kappspell-finalen i 1993 måtte vi se oss slått av Dalakopa. Ellers har vi vunnet Titanofestivalen i 1999 og 2000.

 

Hvordan er sammensetningen i orkesteret?

-Vi har 2 konstellasjoner med og uten Einar OIav Larsen. Det er slett ikke bare gammeldans vi spiller. Det er bare E. O. Larsen som er proff-musiker. Han har eksamen fra Ole Bull akademiet og kommer fra en familie med lange folkemusikktradisjoner – vi andre er ”bare” amatører.

Dagens mannskap var:

Petter Andreas Røstad jr., trekkspill.
Petter Andreas Røstad sn., trekkspil.
Bjørn Bakkan, trekkspill.
Einar Olav Larsen, fele.
Villy Kvernmo, gitar.
Bjørn Arild Aksnes, kontrabass.

 

Hva slags repertoar benytter dere?

- Vi spiller mye innherreds tradisjonsmusikk og benytter mye stoff av Hilmar Aleksandersen. Vi har også god kontakt med Sverige, deriblant ”Brøderna Lindqvist”. Svensk folkemusikk benytter vi også mye, så vi har flere veier å gå. Polkaen vi benyttet i Kappspellfinalen var svensk – ”Grävskopan” av Ludgo Pelle. Det er stort sett jr. og P. A. Røstad sn. som står for arrangementene. Vi ser også mange gode forbilder i Olav Inndal, Asmund Bjørken og Sven Nyhus som også preger repertoarvalget vårt.

 

Har dere noen turneplaner?

- Vi har vært meget aktive de siste 2 årene og spilt mye på festivaler. Vi spiller en del sammen med ”n’Skogsbylasse”. Vi ga ut en CD i 1996, noe som ga oss god motivasjon til å fortsette, men foreløpig foreligger ingen konkrete planer om noen ny CD.

 

Vi ønsker lykke til videre og er sikre på at våre veier vil krysses igjen.