Gjermundnes-kurset 2003

 

 

Arrangør:

Spelemannslaget 

Dåm og Drag

Tekst og alle foto: © fo2:r2

Vakre omgivelser for kursdeltakerne på Gjermundnes i Vikebukt

  Arrangørenes "hårde kjerne"

 

>> til seminar og seminarkonserten

 

Spelemannslaget Dåm og Drag  hadde dratt igang en storsatsning med velkjente instruktører, hvor blant andre "Kvarts", "Ferdafolk" og Olav Haugen var sentrale personer som var ventet å trekke riktig mange lærelystne.  Noe mindre oppslutning enn ventet ble det nok - kanskje fordi kurset var lagt til helgen 20-22. juni, med St.Hans rett etter og med svært mange andre aktiviteter rundt omkring tett som hagl disse hektiske helgene i juni og juli. 

 

 

  Spelemannslaget Dåm og Drag i aksjon (joda, de har med seg to trekkspill også, hvis vi ser godt etter!)
   
  Lørdag var det kulturkveld med underholdning av instruktørene som oppladning for kursdeltakerne - men også åpent for publikum fra fjern og nær.

 

 

   

  Ingunn Linge Valldal og Knut Ivar Bøe tok også med seg to av Knut Ivars elever på etpar numre på konserten.  

 

 

 

  Kvarts var også i slag og presenterte noen nye låter.  Og Øystein mente å ha holdepunkter for at musikken blir mer og mer melankolsk ettersom du beveger deg fra Trøndelag, over vannskillet og nedover Østerdalen.  (Hvordan låter det da i Sarpsborg...)  
     
 

 

Torader-Haugen var lykkelig over å oppdage at det var endringer i programmet slik at han ble nødt til  "å hoppe etter fallskjermen" ved å spille rett etter Kvarts med sin enstaka torader - men han landet den utfordringen svært så bra til stor applaus.

 

 
 
    De "tre begrædelige piger" Ingunn Stræte Sørbøen, Gro Kjelleberg Solli og Britt Elise Skram (sistnevnte også musikalsk leder i Dåm og Drag) - spilte og sang aldeles ikke begrædelig, selv om noen tekster så skulle være - men  etterhvert kom melodier både av Jo Asgeir Lie og et etterhvert velkjent Thorbjørn Egner-potpourri som var langt mer lystige enn som så.