Fredrikstad
Trekkspillklubb
55 år !

Feiringen foregikk i Lisleby Samfunnshus, 27. september 2002 og det ble presisert at dette skulle feires som en merkedag. Klubben hadde invitert Halden Trekkspillklubb, Moss Trekkspillorkester, Borg Trekkspillklubb og Olav Wernersen fra Göteborg. Konferansier, Jan Ivar Aasen, informerte om at det også var ordnet med egen pausemusikk som sørget for at det ble kontinuerlig musikk mellom sceneskiftene under konsertdelen.

 

Kvelden begynte med en konsertdel til hvor hvert orkester framførte 4 numre hver. Deretter var det middag. Etter maten var det mulighet for en svingom.

   

© fo2:2re

   

  Jubilanten, Fredrikstad Trekkspillklubb. Selve jubileumsdagen skulle dog ha vært feiret 16. januar. Jon Furuheim (ytterst til venstre på første rad) er klubbens musikalske leder. Norges nest eldste trekkspillorkester sliter som så mange andre med rekruttering av yngre medlemmer, men det er ikke noe å si på entusiasmen blant de nåværende medlemmene.       Fredrikstad TK åpnet konsertdelen med Hallingmarsj av Sverre Cornelius Lund. Deretter fulgte Spesialschottis av Kjell Harald Langhaug og så nok en marsj. De avsluttet sin avdeling med noe mykere takter, en bossanova av Egil Hauge arrangert av Svein Misvær, klubbens tidligere musikalske leder.  

 

   

© fo2:2re

   

  Moss Trekkspillorkester, ledet av Heidi Kiss til venstre,  var neste "mann" ut. De startet med Solskinn over fjorden av T. Tollefsen i arrangement av Skjalg Bjørstad.       Det neste nummeret ble en polka bearbeidet av Jon Rudshagen, og så en pols, Trollpols, av Sigmund Sæther arrangert av Ragnar Johnsen.

Deres avslutningsnummer ble nok et arrangement av Skjalg Bjørstad, nemlig Mona av Arnstein Johansen.

 

 

   

© fo2:2re

   
Østfold har et rikt trekkspillmiljø, og Halden Trekkspillklubb fremførte noe av sitt repertoar fra sin Tysklandstur i sommer. Vi fikk høre Frosini's Symphonic March, Prima Vista Polka (arr. Skjalg Bjørstad), sigøynermusikk (Rumänisch) og Vals Pikant av Arnstein Johansen (arr. Arne Kulsvehagen). Solist på sistnevnte nummer var Yngvar Strøm.

Halden TK og deres dirigent Gunnar Rødnes.

 

   

© fo2:2re

   

  Olav Wernesen fra Göteborg var spesielt invitert til jubileet og gledet oss med sin del av konserten. Han åpnet med en fransk vals, Snurra min jord. Vi fikk så høre et stykke han hadde laget selv med musikk til naturbilder fremført på God Morgen-TV.       Når Olav Wernersen er i Norge, velger han ofte Leif Simensen som gitarist. Det gjorde han også denne kvelden. Her med sin bærbare variant av trekkspillet, en fransk accordina,  hvor han fremførte en sigøynertango. Han avsluttet med noe virkelig norsk, en oppjazzet versjon av Pål sine høner med dertil variasjoner.  

 

   

© fo2:2re

   

  2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS hadde trekkspillutstilling i foajeen.       Mange benyttet seg av muligheten til å prøvespille.  

 

   

© fo2:2re

   

  Bjørn Hellbergs orkester fungerte som pausemusikk mellom sceneskiftene under konsertdelen og spilte senere til dans utpå kvelden. Tor Samuelsen (trommer), Frank Andresen (bass) og Per Mathisen (trekkspill). Bjørn Hellberg selv var dessverre syk.       Ivrige dansere klarte å fylle opp det store dansegulvet i Samfunnshuset.  

 

   

© fo2:2re

   

          Borg Trekkspillklubb valgte å "stå over" konsertdelen grunnet mannskapsmangel, men tok heller sin tørn av dansespillingen etter maten.  

 

   

© fo2:2re

   

  Moss Trekkspillorkester spilte fengende dansemusikk nesten en hel time uten stopp!