"Stinn brakke"
 

 

   

og ny suksess for

Trekkspillkafé

i Elverum, fredag 23. mai 2003

Tekst og foto: Geir-Harry Haugland Kveldens vertinner: Fra venstre, Martine Lien Skålvik og Irene Malman Nybu iført elegante brudeantrekk.

 

For sjette gang ble det avholdt Trekkspillkafé i Elverum på Triangelen kafé. Dette var det siste kaféarrangementet før sommeren, men oppstart til høsten igjen er allerede planlagt ut i september. Arrangementskomiteen som har 6 faste medlemmer, vil forsøke å benytte dette stedet som et fast tilholdssted for Trekkspillkaféene. Lokalene er hyggelige, har en fin atmosfære og god bevertning. Det vil først og fremst bli satset på amatørutøvere.

 

   

 

   

  Knut Lien, trekkspill med kveldens faste komp.: Bjørn Fredriksberg, kontrabass, Henry Slåtten, trommer, og Arne Bekk, gitar. Disse åpnet kveldens underholdning med en bukett fine evergreens.       Kveldens konferansier, Kjell Stensby, loset oss gjennom programmet og fortalte trekkspillhistorie. Han er "altetende" innen musikk, men liker best fransk trekkspillmusikk. Selv liker han for øvrig å spille viser av Prøysen, Taube og Vidar Sandbekk.  

 

   

 

  Ingeborg Synnøve Støen (datter) og Laila Støen (mor) stod for kveldens klassiske innslag. Ingeborg Synnøve framførte som solist Domenico Scarlattis "Sonate i a-moll" og 1. sats fra "Sonate für Accordeon" av Peter Hoch. De avsluttet sin avdeling med 2 fellesnumre - "Russisk folkemelodi" og "Den ubemærkte" av Sørensen, arr. A. Grøthe.  

             

 

   

 

   

  Einar Oppegård og Arnljot Budeng hadde en fin framføring av "Orfeum Intermezzo" av Chr. Liebakk, faktisk så bra at de måtte fremføre stykket 2 ganger etter ønske fra publikum.       Et klippe utøvere fra Elverum Trekkspillklubb som det svingte bra av. Reinlenderen "På Buball", komponert av Arvid Ottosen i 60-årene, tolket de meget bra. Komponisten var selv tilstede og høstet stor applaus fra publikum.  

 

   

 

  Kurt Samuelsen, som til daglig befinner seg i Tromsø, kombinerte familiebesøk sørpå med et besøk til Trekkspillkaféen. Han gikk forøvrig på ungdomsskole i Elverum i 1971-1974. Siden den gang har han rukket å skaffe seg en lang merittliste på det musikalske plan. Trekkspillinteresserte har neppe kunnet unngå å høre eller se denne karen i radio og TV. Han er jazzmusiker, spilt i danseorkesteret Cato og har deltatt i NM på trekkspill med topplassering. Samuelsen har skaffet seg et kjemperepertoar og har gitt ut flere CD'er bl.a. sammen med Kjell Harald Langhaug. Selv har han en ny CD på gang med mye egenprodusert stoff- "Absolutt QRT". Vi gleder oss til å høre ham ved neste anledning!  

             

 

   

 

  Kurt Samuelsen og Olav Axelsen (til høyre) i samspill. Axelsen er kjent musiker/dansemusiker fra Elverum som har holdt på i en årrekke. Disse to herrene viste et meget godt samspill, faktisk så godt at man kan mistenke dem for å ha stått på scenen sammen tidligere.