© fo2:bente

  Duo-Jupiter  
Konsert i Stensgård kirke, Nannestad

Fredag 25. april 2003

  Lars Røyseng og Stian Aase utgjør Duo-Jupiter          

Tekst og foto: Bente Midtsveen

Duo-Jupiter, som består av Stian Aase og Lars Røyseng, holdt fredag kveld en flott konsert i Stensgård kirke. Denne lille kirka, var et godt egnet konsertlokale, og publikum kunne både se og høre tydelig alt som skjedde på podiet, til fordel framfor andre kirker hvor klangen ofte har en tendens til å bli såpass stor at tonene forsvinner i kirkespiret.

Ca. 20 interesserte tilhørere fikk servert et omfattende og variert repertoar som spente fra barokkmusikk, originallitteratur fra Japan, norsk og russisk folkemusikk til virtuose underholdningsstykker for trekkspill.

Stian og Lars hadde valgt å starte konserten med "Mozarts Fantasi" i f-moll. Et fint stykke musikk og bra gjennomført av duoen, men vi gledet oss mer over "Konzert nach Vivaldi nr. 2" i a-moll (J.S. Bach) som var neste stykke. Særlig var 1. satsen en fryd å høre på!

En spesiell stemning gav Stian i sitt solostykke "Like a water-buffalo" av Y.Takashashi. Vannbøffelen er Japans nasjonaldyr og stykket er skrevet som en hyllest til dette dyret. Et rytmisk morsomt, krevende og veldig flott stykke, og Stian spilte det veldig bra!

Det er ikke noe lett repertoar disse guttene begir seg ut på og Lars hadde valgt et originalskrevet stykke for fiolin, "Chaconna i d-moll" av J.S. Bach i et arrangement for piano av Busoni. En fin avslutning av 1. avdeling.

"Gotisk suite" av L. Boellmann er mye brukt musikk som man gleder seg over hver gang det spilles, og som selvfølgelig hører med på en kirkekonsert. Resten av 2. avdeling hadde en mer ”løssluppen snipp”, og duoen la nå vekk notene og repertoaret dreide seg mer over mot underholdningsmusikken. Stian spilte "I Ferapont-klosteret" av Vl. Solotarjov og Hans Vineshaugens brurmarsj i arr. Av J. Faukstad, mens Lars spilte en russisk folkemelodi, variasjoner over ”det er ikke vinden som bøyer grenene” av A. Surkov. Samtlige solostykker nydelig utført!

Som avslutning ble "Tarantella" av V. Trojan og Czardaz av V. Monti leika seg gjennom og man kunne se på utøverne at de syntes at dette var det ”veldig gøy å spille” som Stian selv uttrykte. Det syntes publikum også og vi overhørte en samtale mellom et par damer hvorav de uttrykte sin begeistring gjennom ”toner som trillet ut fra hans lange slanke fingre” og ”melodiøse toner i bassen”.  

Takk for en flott konsert!

   

 

   

  © fo2:bente