"Trekkspill til storm i kastan"

Tekst og foto: Randi Torgersen

 

Flere bilder kan du se her

Vakre naturbilder fra Lofoten kan beskues her

 

   

 

   
Dommerne: Olaug Pettersen, Skjalg Bjørstad og Jørn Ingebriktsen

Rune Larsen som 106-åring på søndagens matiné

 

Distriktsmesterskapet for distrikt 11 av NTL (Norske Trekkspilleres Landsforbund) ble arrangert 22. mars  2003 i Henningsvær i Lofoten. Ute var det uvær med storm i kastan, mens konkurransen foregikk i rolige former inne på Henningsvær barne- og ungdomsskole. Det var Lofoten Trekkspillorkester og Flakstad Trekkspillklubb som stod som arrangører for mesterskapet. Konkurransen ble et oppgjør mellom Lofoten og Harstad. Av ulike årsaker var det liten deltagelse fra de andre klubbene i kretsen.

 

Olaug Pettersen, Skjalg Bjørstad og Jørn Ingebriktsen var dommere og hadde den vanskelige oppgaven med å bedømme de mange gode prestasjonene. Det var Kai Andre Hansen som gjorde dagens beste prestasjon med 132 poeng i klassen for solister f.o.m. 18 år og hele 139 poeng i klassen for varieté.

 

Rune Larsen ledet Harstad Kammergruppe, som var alene i klassen for Kammermusikk. I klassen for orkester var det to deltakere, og der vant Lofoten Trekkspillorkester overlegent over Harstad Elevorkester. Gunnar Amundsen ledet også Flakstad Trekkspillklubb til seier, og de vant Underholdningsklassen.

 

Det ble mye fin dansemusikk i gammeldansklassene og best i orkesterklassen var Flakstad Trekkspillklubb. "Lofotingan" var beste gammeldansgruppe og skal også honoreres for bruk av lokal slåttemusikk.

 

Premieutdelingen fant sted på lokalet Festiviteten på kvelden etter at deltakerne med ledsagere hadde inntatt en bedre middag. Etterpå var det fest til langt på natt. Noen timers søvn ble det vel på de fleste, og så våknet man til solskinn og fint vær. Stormen hadde lagt seg, og deltakere og publikum kunne reise hjem i atskillig mindre bølger enn da de kom. Men, først var det matiné der vinnerne av mesterskapet var i fokus. Matinéens morsomste innslag stod Rune Larsen for. Utkledd med maske som 106-åring fremførte han "Girl from Ipanema" og "Song for Joss". Dette fikk opp stemningen som var upåklagelig til siste tone var spilt.