Fransk Viseforum

Chansons Club

 

på Café Frölich

Drammensveien 20, Oslo

Bordbestilling/reservasjon: 22 55 00 47

Chansons booking: 928 30 479

 

PIAF THE MAGIC SINGER....

"Ulike artister synger PIAF. Hvem? Surprise, surprise!"

Slik lød ordlyden for denne kveldens program hvor også Chansons Club's 2 års jubileumskveld skulle markeres!

 

Hovedtrekkplasteret var kanskje Grete Faremo akkompagnert av Kjetil Skaslien på trekkspill. Denne duoen fremførte flere av Piaf's viser med både franske og norske tekster. Faremo fortalte at hun har samarbeidet med Skaslien i hele 23 år og har alltid hatt en spesiell forkjærlighet til Piaf. Hun forstod at hun kunne formidle Piaf's musikk etter å ha fått kommentaren "Med den stemmen, Grete, har du bare en ting å gjøre.......". Faremo har sin opprinnelse fra sør i Setesdalen og demonstrerte at hun også kunne kvede, noe som såvisst ikke er noen ulempe om man legger merke til likheten mellom kveding og "fransk sang" med tanke på stemmebruk.

 

I neste avdeling fikk vi høre franske Helene Destainville synge fra sitt varierte repertoar. Med Lars-Gøran Engerdahl som akkompagnatør på musettetrekkspill klarte de å holde interessen oppe hos det lydhøre publikummet.

 

   

 

   

  © fo2:2ne       © fo2:r2  
  Grete Faremo og Kjetil Skaslien, en duo vi håper å få høre mer til. Piaf var lidenskapelig i forhold til mye; kjærligheten, livet og ikke minst musikken.       Publikum sviktet heller ikke denne kvelden.  

 

   

© fo2:2ne

   

  Franske Helene Destainville hadde ingen lett oppgave etter at duoen Faremo og Skaslien var ferdig med sin avdeling, men "bestod" med glans.       Fransk allsang med Morten Fr. Lund på gitar og Lars-Gøran Engerdahl på musettetrekkspill hører med til kveldene med Fransk viseforum.