Nye Ringnesin og A la Carte

 

Nye Ringnesin og vokalgruppen A la Carte har hatt en miniturne i Vågå, på Lillehammer og på Toten i februar og mars -  her fra konserten i Skreia Kulturhus den 3. mars.

 

Om du ikke har oppdaget det: - Ivar Odnes fortalte et lydhørt og opplagt publikum om at rheinlender, det  hadde han sjøl erfart  at fra gammeldansfestene på bygdahuset var " - eitt ta dom likaste  sjekketriksan øss hadde den gongen    - «ein trøng ikkje eingong væra jævla full » , - som ein sa !"  

 

På konserten var de imidlertid bare fulle av sang- og spilleglede, og ikke noe annet - selv om rheinlender'n virkelig fikk det til å  klø i dansefoten.    Nye Ringnesin har vunnet Landsfestivalen i gamaldansmusikk to ganger og har også vunnet Spelemannsprisen i  "folkemusikk/gamaldans" for 1995 med produksjonen "Frå vals til vise". 

 

På denne miniturnéen hadde de slått seg sammen med vokalgruppen A la Carte, og ga til beste slåtter og viser både hver for seg  og i samarrangementer som skapte vakre stemninger hos publikum.

 

En konsert med Nye Ringnesin er sterkt anbefalelsesverdig!  

 

 

     
  Reidar Svare, Ivar Odnes,  Kjell Grothe, Elling Ringlund og John Odnes  utgjør "Nye Ringnesin"   © fo2:r2
   

A la Carte har deltatt i klassen for vokalgrupper i flere NM i korsang med gode plasseringer, og både bruremarsjer og hallinger ble framført i en spennende kombinasjon med trekkspill og fele. 

  - og i selskap med  A La Carte:  Anne kristine Haverstad, Elin Fossum Maritvold, Jorun Vang og Anne Grethe Syversen  ble det en stemningsfull konsert.    

 

 

 

Til  Nye Ringnesin's hjemmeside