???  HVA ER HALVSØSTRA  ???

 

 

 

 

Halvsøstra er sterkt beslektet med et av de første jentebandene i Norge;Amtmandens Døtre, som var aktive midt på 70-tallet.Den gang brøytet de vei for spilleglade jenter i alle aldre.Halvparten av medlemmene i Halvsøstra var med der, og da var de bare halvparten så gamle som nå.

 

Halvsøstra gjør et helhjertet forsøk på å kombinere gammel glød med fornyet spillesug. De framfører gjerne sine gamle kvinnesanger; halvveis i dypt alvor, halvveis i etterpåklokskapens komiske skjær. Men helt nostalgiske er de ikke blitt: Med sine nye sanger setter de et halvskeivt blikk på vår forvirrende samtid og våre forvirrede samliv.

 

I tillegg til Amtmandens Døtres gamle lydbilde med sang og strengeinstrumenter har Halvsøstra fått rytmisk og rå drahjelp inn i det nye tusenåret av en halvung bassist og en heltent trekkspiller som strekker assosiasjonene mot ØstEuropa med sitt fargesterke spill.

Repertoaret gjenspeiler ellers Halvsøstras forkjærlighet for latinsk intensitet, norsk urgroove, indisk krydder, kvinnestemmer i lyrisk harmoni og eksepsjonelt fottøy.

 

Halvsøstra består av:

Hege Rimestad; fele, gitar, sang

Bente Geving; mandolin, rytme, sang

Kjersti Martinsen; ukelele, gitar, sang

Venja Ruud Nilsen; bass, kastanjetter

Ellen Baalsrud; trekkspill, piano

  

”Halvsøstra” kan kontaktes på:

 

Hege Rimestad; tlf. 22376781/91394723

Bente Geving; tlf 35094391/99649062

kjerstimartinsen@hotmail.com

b.geving@online.no

ellen.baalsrud@newmedia.no

venja.nilsen@musikk.no